KANT Festival

Udstillingsperiode fra den 4. – 19. oktober 2024

Fernisering den 4. oktober 2024 kl. 15.30

4. oktober 2024 åbner KANT Festival dørene på Det Gamle Rådhus til årets fotoudstilling. Udstillingen tager os med helt ud på kanten – på kanten af Rigsfællesskabet og på kanten af fotografens, og kameraets, formåen.Kant Festival foregår fra 4. oktober til 6. oktober, men udstillingen i Det Ny Kastet vises frem til 19. oktober.

Carsten Egevang viser billeder med slædehunde og landskaber fra den grønlandske vildmark – billeder, der viser Carstens unikke billedsyn og evne til at fange og formidle øjeblikket.

Jens Bille tager os med til Færøerne – til polarrævens domæne. På Færøerne må polarræven jages året rundt, på nær i særligt beskyttede områder. Jens Bille ønsker med sine billeder at skabe opmærksomhed om de udfordringer, polarræven lever under.

Tilbage i Danmark skal vi til kanten af Jylland – til Vadehavet. Lars Roed viser billeder fra et Vadehavet i konstant forandring. I Lars Roeds billeder inviterer naturens beroligende kraft til ro og refleksion. Man kan flytte sig fysisk for at komme til kanten – eller man kan udforske grænsen “kanten” af kameraets formåen der, hvor man er.


Steffen Faist udnytter kameraets potentiale til fulde, når han viser multieksponeringer af dyr i flugt. Billederne viser dyrenes fantastiske bevægelsesmønstre via en række eksponeringer i samme billede. Lene Damtoft skildrer kontrasten mellem det helt lille motiv og det store billede. Detaljer fra naturen
er gengivet i stort format.


Gå også en tur forbi Den Gamle Smedje – her viser Jan Hinderson pinhole billeder. Uden brug af objektiv, men med et lille hul i kameralåget, skaber lyset en kunstnerisk gengivelse af motivet. Med sit helt særegne billedsprog tolker Jan det, han ser omkring sig.


Plantagehuset danner i år rammen for en udstilling af NFD, NaturFotografer i Danmark. Flere fotografer viser pletskud fra deres færden i naturen.

4. oktober er også startskuddet på årets KANT Festival. I Thisted Musikteater kan du over 3 dage opleve foredrag med danske og internationale fotografer, der viser – og fortæller om deres billeder.

Se årets program på www.kantfestival.dk

Glæd dig!