KANT Festival

Udstillingsperiode fra den 4. – 19. oktober 2024

Fernisering den 4. oktober 2024 kl. 16-18

4. oktober 2024 åbner KANT Festival dørene på Det Gamle Rådhus til årets fotoudstilling. Udstillingen tager os med helt ud på kanten – på kanten af Rigsfællesskabet og på kanten af fotografens, og kameraets, formåen.Kant Festival foregår fra 4. oktober til 6. oktober, men udstillingen i Det Ny Kastet vises frem til 19. oktober.

Carsten Egevang viser billeder med slædehunde og landskaber fra den grønlandske vildmark – billeder, der viser Carstens unikke billedsyn og evne til at fange og formidle øjeblikket.

Jens Bille tager os med til Færøerne – til polarrævens domæne. På Færøerne må polarræven jages året rundt, på nær i særligt beskyttede områder. Jens Bille ønsker med sine billeder at skabe opmærksomhed om de udfordringer, polarræven lever under.

Tilbage i Danmark skal vi til kanten af Jylland – til Vadehavet. Lars Roed viser billeder fra et Vadehavet i konstant forandring. I Lars Roeds billeder inviterer naturens beroligende kraft til ro og refleksion. Man kan flytte sig fysisk for at komme til kanten – eller man kan udforske grænsen “kanten” af kameraets formåen der, hvor man er.


Steffen Faist udnytter kameraets potentiale til fulde, når han viser multieksponeringer af dyr i flugt. Billederne viser dyrenes fantastiske bevægelsesmønstre via en række eksponeringer i samme billede. Lene Damtoft skildrer kontrasten mellem det helt lille motiv og det store billede. Detaljer fra naturen
er gengivet i stort format.


Gå også en tur forbi Den Gamle Smedje – her viser Jan Hinderson pinhole billeder. Uden brug af objektiv, men med et lille hul i kameralåget, skaber lyset en kunstnerisk gengivelse af motivet. Med sit helt særegne billedsprog tolker Jan det, han ser omkring sig.


Plantagehuset danner i år rammen for en udstilling af NFD, NaturFotografer i Danmark. Flere fotografer viser pletskud fra deres færden i naturen.

4. oktober er også startskuddet på årets KANT Festival. I Thisted Musikteater kan du over 3 dage opleve foredrag med danske og internationale fotografer, der viser – og fortæller om deres billeder.

Se årets program på www.kantfestival.dk

Glæd dig!