Inge Hørup

Udstillingsperiode fra den 26. juli – 21. september 2024

Fernisering den 26. juli 2024 kl. 16-18

Inge Hørup er en dansk kunstner, født i 1958 i København. Begge hendes forældre Tut og Henning Hørup var kunstnere, såvel som hendes første samlever, Ulrich Kvist. Siden 1984 har hun haft en lang række udstillinger i Danmark og udlandet, blandt andet Hamburg, Tokyo, Toronto, Paris, Sankt Petersborg, Bruxelles og Regensburg.

Hørups kunst er ofte karakteriseret ved stærke farver og sin ekspressionistiske stil. Hun arbejder ofte med kvindelige motiver, ofte med en erotisk undertone. Hendes kunst kan være humoristisk og provokerende, men den er også smuk og tankevækkende, og hun er ikke bange for at udfordre grænserne for, hvad der er acceptabelt i kunsten. I sine tidlige værker arbejdede hun med en mere abstrakt stil, men i løbet af årene er hendes værker blevet mere figurative og kraftfulde. Hørups interesse for kvindelige motiver har været en konstant i hendes kunst. Hun skildrer kvinder som stærke og selvstændige individer, der ikke er bange for at udtrykke sig selv.

Hørup udstiller regelmæssigt i Danmark. Hendes kunst er populær blandt både kritikere og publikum, og hun er en af de anerkendte danske kunstnere i sin generation. Hendes værker vil fortsat være med til at forme den danske kunstscene i mange år fremover. Inge Hørup bor og arbejder i Callas i Frankrig såvel som i Nysted i Danmark.

www.ingehorup.dk