Corner Vest – Kom og lær dig selv at kende

Udstillingsperiode fra den 27. oktober – 21. december 2023

Fernisering den 27. oktober 2023 kl. 16-18

(Morsø Kunstforening, udstillingsperiode fra den 28. oktober – 21. december 2023. Fernisering den 28. oktober 2023 kl. 11).

Kunstnersammenslutningen Corner åbnede i 1932 sin første udstilling i lokaler på hjørnet af Vester Voldgade og Studiestræde i København. Corner var fra 1936-42 tilsluttet Høstudstillingen og afholdt derefter de årlige udstillinger på Charlottenborg frem til 2007, hvorefter Sophienholm har været vært. Kunstnerisk har Corner en alsidig sammensætning, dog har de fleste af et fælles udgangspunkt i en naturalistisk beskrivelse af virkeligheden, der ofte udtrykkes gennem figuration.

Mia Nelle Drøschler

Corners nye samarbejde med DNK og MK61 blev heldigvis ikke en enlig svale. Udstillingerne blev vel modtaget, og alle parter er blevet enige om at fortsætte Corner Vest – dog med visse væsentlige ændringer i forhold til sidste års udstilling. Corner Vest er nu en selvstændig udstilling og ikke som sidste år en vandring af Cornerudstillingen fra øst mod vest. Årets Corner Vest vil derfor ikke indeholde solgte værker som sidste år, men være en helt ny udstilling. Kunstnersammenslutninger udstiller næsten aldrig med samme hold, nogle står over, nogle har travlt med soloudstillinger, og så har vi en tradition for at
invitere gæster. Corner Vest byder i år på 21 Corner kunstnere og to gæster. De fleste var også med på Cornerudstillingen 23 på Gammelgaard i foråret, men der er også nogle, der kun er med på Corner Vest. Corner har fået to selvstændige ben, den traditionelle Københavner-begivenhed og den nye rebel i det nordvestlige Jylland. Vi i Corner har kigget på os selv; det vi har været, og det vi er i dag
– og har fremsagt mantraet: Landskab, dyr og menneske. Traditionelt som ind i helvede, men basalt. Der, hvor vi var og stadig er, alene med vores venner. På en rund sten, roterende omkring en livgivende ildkugle. Uden specifik identitet ud over den at kunne genkende os selv.

Pontus Kjerman

Finn Heiberg – Gisseløre og raffinaderiet

“Hunde og Haver, Fugle, Fyrværkeri, Tigre og Tankskibe, Blomstervaser, Biler, Bjerge og Kaffekander, Palmer og Prinsesser, Bakker og Dale, Huse og Havne, Antikke gudinder, Anemoneskove, Alternative Horisonter og Farvede Felter.” Sådan prøvede Jens Bohr i årets Corner katalog at sammenfatte Corners billedbombardement. Med sin poetiske opremsning kommer han overraskende tæt på at portrættere de sidste 91 års mangfoldige udstillingsvirke og derved også årets Corner Vest udstilling på DNK og MK61. Sidste år rundede Kunstnersammenslutningen Corner 90 år. Det blev fejret med Cornerudstilling nummer 90 på Sophienholm i Kgs. Lyngby, og som noget nyt blev hele udstillingen pakket nænsomt ned og drog mod vest. Cornerudstillingen debuterede nemlig i Jylland, ikke ét sted men hele to steder simultant. DNK og MK61 tog imod samtlige værker fra Sophienholm, solgte som usolgte. Under det nyfundne navn Corner Vest åbnede vi i Thisted og Nykøbing Mors.

Alba Enström – Visitors at an exhibition

Lars Heiberg – Sofastykket

Martin Askholm

Corner er i dag Danmarks næststørste kunstnersammenslutning med medlemmer fra ind- og udland. Corners aktiviteter kan året rundet følges på www.corner.dk, på Facebook som Cornerudstillingen og på Instagram som corner_udstilling.

Salgsudstillingen vises sideløbende med Morsø Kunstforening, så der er rig lejlighed til at besøge begge kunstforeninger i udstillingsperioden, der løber frem til den 21. december 2023.