CORNER udstiller i Thy og på Mors

Udstillingen varer fra den 29. april 2022 til 12. juni 2022.

Fernisering finder sted fredag den 29. april kl. 16-18 på Det Gamle Rådhus i Thisted.

Kunstnersammenslutningen CORNER udstiller for første gang samlet uden for København.

Det sker ved en fællesudstilling mellem Kunstforeningen Det ny Kastet og Morsø Kunstforening, hvor Corner viser samlet godt 400 værker i de to udstillingssteder.

Det er alsidig og højkvalitetskunst inden for stort set alle billed- og rumkunstens genrer, præsenteret af 37 førende danske og internationale kunstnere, heriblandt den lokale Kirsten Klein

Flere af kunstnerne vil være til stede ved ferniseringen, og foreningen byder på en forfriskning.

Kort om CORNER og udstillingen:

Kunstnersammenslutningen Corner har i år eksisteret i 90 år.

Corners års-udstilling er vist på udstillingsstedet Sophienholm i Kgs. Lyngby, og er netop afsluttet. Nu holder hele udstillingen flyttedag. Den er pakket nænsomt ned og er draget mod vest til Thy og Mors. Her genopbygges udstillingen og præsenteres på ny måde, og vises herefter i 5-6 uger i Morsø Kunstforening, MK61 i Nykøbing Mors og Kunstforeningen Det Ny Kastet i Thisted. Selv om værkerne er de samme, vil oplevelsen blive meget forskellig fra udstillingen i øst. Man vil virkelig kunne nyde udstillingen i de moderne og enkle rammer i Nykøbing og de mere klassisk smukke i Thisted.

Det er første gang at københavnerbegivenheden, Corner, vises i Jylland, og faktisk også første gang, den vandrer videre ud i verden.

De to kunstforeninger har i årenes løbe haft samarbejde med og udstillet værker af en række af Corners medlemmer, både solo og i forskellige grupper. Nu udvikles det, så hele sammenslutningen vises i Vestdanmark. Hvis det forløber som ventet, er det måske starten på en ny tradition.  

Hvor andre på kunstscenen har haft travlt med at positionere sig som rebelske og anderledes, har den røde tråd i Corner været netop at skille sig ud ved at favne, rumme og vise den kunst, der ikke nødvendigvis råber højest, men på mere subtil vis finder motiv og inspiration i det som mange går glip af i en travl og larmende verden. Corners kunstnere er kendetegnende ved at tiltrække sig opmærksomhed i detaljen og det oversete. Ofte med landskabet som omdrejningspunkt, såvel ydre, som indre, der indimellem blander sig. Hverdagens natur og i stor grad landskabets poesi.

Det er samtidskunst af høj kaliber. Kunstnersammenslutningen udstiller næsten aldrig med samme hold, nogle “sidder over”, andre har travlt med soloudstillinger, og så plejer der også at være gæsteudstillere. I jubilæumsåret stiller Corner op i noget nær stærkeste opstilling. 37 af Corners 41 aktive kunstnere er med på udstillingen og præsenterer i alt 419 værker. De fleste kunstnere er danske, men også sammenslutningens internationale medlemmer er med. Den mest lokale kunstner er fotografen Kirsten Klein fra Nordmors.

Publikum kan møde værker inden for stort set alle kunstgenrer, maleri, grafik, foto, papirarbejde, skulptur i metal og stentøj, keramiske værker, platter og lysværker. Nogle farverige, andre mere enkle, nogle letgenkendelige og andre nonfigurative og udfordrende, men alle i høj kvalitet og pirrende for nysgerrighed og fortolkning.

Værkerne er fordelt af Corner på kunstnerisk ligeværdig måde, så der præsenteres omtrent lige mange kunstnere de to steder, og for at få det samlede overblik er der god grund til at besøge begge udstillingssteder. Udstillingerne bygges op af fire kunstnere fra Corner i samarbejde med lokale folk fra foreningerne.

De udstillede værker kan købes.

Købte værker kan afhentes fra den 13. juni efter nærmere aftale.

Se i øvrigt mere på CORNERs hjemmeside: www.corner.dk