Arne Haugen Sørensen

Udstilling: 4. marts 2022 – 18. april 2022
Fernisering: 4. marts kl. 16.00 – 18.00

Der holdes åbent i hele påskeugen fra skærtorsdag til og med mandag 2. påskedag kl. 14-17.
Finissage er 2. påskedag – mandag 18. april, kl. 14-16 – hvor vi håber at kunne præsentere en overraskelse!
Se www.detnykastet.dk eller Facebook når tiden nærmer sig.

Kunstforeningen Det Ny Kastet viser et retrospektivt udsnit af Arne Haugen Sørensens grafiske værker.

Det er lykkedes – i et samarbejde med Arne Haugen Sørensen Museum og Vestjyllands Kunstpavillon – at låne et repræsentativt udvalg af Arne Haugen Sørensens mangeårige grafiske arbejder.

Med denne udstilling ønsker vi i Det Ny Kastet at bidrage til fejringen af Arne Haugen Sørensens 90-års fødselsdag, som er i april 2022.

I tilknytning til udstillingen arrangerer vi en TALK lørdag den 26. marts kl. 12.00 med Søren Nielsen, ven til Arne Haugen Sørensen og tidligere præst i Holstebro.

Arne Haugen Sørensen har gennem årene bevæget sig fra en socialrealistisk, sort-hvid stil over i det tilnærmelsesvise abstrakte til ironiske fremstillinger for at ende i koloristiske, mytologisk og religiøst inspirerede motiver. Fælles for dem alle er kunstnerens fundamentale, ja nærmest eksistentielle trang til at udtrykke sig i billeder. “Mine billeder er mit åndelige skelet, uden hvilket jeg er konturløs.
Citat fra “Det Grafiske Værk” af Palle Bruun Olsen.

Kun når jeg har billeder i gang omkring mig, kan jeg opfatte verden”, har Arne Haugen Sørensen selv udtrykt det. “Kunst er ikke enetale, men en dialog med et materiale. De grafiske teknikker taler dig ikke efter munden, de gør modstand og svarer igen. Denne gensidighed har været min inspiration siden de første linoleumssnit over den litografiske sten til kobberpladen…”
Citat fra “Det Grafiske Værk” af Palle Bruun Olsen.

På udstillingen sælges bogen “Det Grafiske Værk”, litografiske tryk, plakater, postkort mm. i kommission fra Vestjyllands Kunstpavillon.

Arne Haugen Sørensen og hans familie har gennem mange år været bosiddende i den hvide by Frigiliana nordøst for Malaga, men opholder sig gerne i Danmark i korte perioder helst om sommeren.

Mange vil måske have besøgt Haugen Galleri i Hundested, der drives af hans datter Luise eller Galleri Krabbe i byen Frigiliana, hvor hans kone Dorthe ofte tager imod.