Frodo Mikkelsen og Henrik Kramer Westergaard

Udstillingesperiode 13. januar – 25. februar 2023
Fernisering fredag den 13. Januar 2023 kl. 16-18

Udstilling med 2 lokale kunstnere Frodo Mikkelsen og Henrik Kramer Westergaard.
Birgitte Søvsø skulle have været en del af udstillingen, men hun har desværre meldt fra.

I Love Thy er en udstilling om skovene, om havet og om at have højt til “loftet”. Dramatiske himler med kæmpe sitkagraners silhuetter, hemmelige svampesteder, der bugner af skovens guld i overflod, frisk fisk på stegepanden og ild i pejsen… Et ferieparadis, der bliver mørkt og dramatisk, når den sidste tyske autocamper kører væk, ud over kommunegrænsen. Stormene, der lægger træerne ned, mørket, der omslutter dig; ræve og rådyr, der holder øje med dig fra grøftekanten, havgus og børn med sunde røde kinder… Men også om, hvor lukket Thy kan være; landsbysladder og støvede persienner, om at gå mere op i have og bil end i kunst

og god mad… om den dystre mørke fortid, der ligger i klitterne som grå betonmonumenter over en ond tid… Men det er en del af det, det ER det vilde vest… Disse ting glemmer man, når man står i
sit vinterhindbærbed, der bugner af bær, når pindsvinet pusler

i buskadset, og en blå sommerfugl lander på en af de hundredevis af blomster, der blev sat i foråret… Man glemmer elpriser og krigen i øst for en stund, verdens ufred… Her i haven…
Jeg elsker Thy.

Colors er en hyldest til farverne, en udstilling i udstillingen, kurateret af Frodo Mikkelsen. Henrik Kramer Westergaard er glad for farver – og ikke bange for at bruge dem! Seriøse kunstnere, der ikke har glemt deres indre legebarn… Udstillingen viser værker, der er håndplukket til lejligheden.
Et lille eksperiment i, hvordan to kunstneres værker spiller op mod hinanden, set med kuratorens øjne… Dejligt mange COLORS.

Den Hvide Dame – På 2. sal, oppe i “loftgalleriet”, viser de tre kunstnere et lille “sideshow”… Den Hvide Dame! Er det spøgelser på loftet??? En let, lys og “hvid” udstilling. Er du der alene, så møder du måske Den Hvide Dame !?

Frodo Mikkelsen

Frodo Mikkelsen (1974) bor og arbejder i Østerild i Thy. Frodo har arbejdet med kunst siden slut 80’erne; i perioden 1998-2000 gik han på den fri ungdomsuddanelse på for- skellige kunstskoler.

Debuterede som kunstner på Kunstnernes Efterårsudstilling, KE i 2001.

Frodo Mikkelsen arbejder fortrins- vis med maleri og skulptur, men også med grafik, installation, mailart, streetart og landart. Medlem af BKF, DG og DBS.

Kunstnernes Efterårsudstilling, KE, 2001 og 2003. Charlottenborg Forårs-
udstilling, 2005.
Kunstnernes Sommerudstilling, KS, 2005, 2009.
Kunsten, Aalborg, 2013. Kunstbygningen Vrå, 2014. Munch Gallery, New York,
2014 og 2015. Kastrupgaardsamlingen, 2016. Viborg Kunsthal, 2019.
The Java Project, New York, 2020. Schau Fenster, Berlin, 2021. Sade Gallery, Los Angeles, 2022. m.fl.

Facebook: Frodo Mikkelsen Instagram: @frodo_mikkelsen

Henrik Kramer Westergaard
Sondrup Kunsthal, 2022.
Silkeborg Kunsthal, 2022.
The Java Project, New York,
2020 og 2022.
Limfjordens Censurerede
Efterårsudstilling 2020 0g 2021.
VK-Udstillingen (Vestsjællands
censurerede Kunstudstilling), 2021.
Vadehavets Censurerede
Udstilling, 2021.
Museum Sønderjylland, 2021.
Kirsten Kjærs Museum, 2021.
Kunsthal Thy, 2020. m.fl.
Instagram:
@kramerwestergaardartstudio

Om Henriks Westergaards skulpturer
De er på én gang gennemtænkte konkret abstrakte skulpturer, sam- tidigt med at naturens organiske og ukontrollerbare processer konstant synes at underminere selvsamme orden. Vi er simpelt- hen i spændingsfeltet mellem orden og kaos, og det føles, som om resultatet hele tiden er på vippen. Dette er samtidigt præcist det, der gør dem så spændende.

Citat: Tom Jørgensen, Redaktør Kunstavisen.