ART_IG imellem 2 stole

En udstilling af Christina Bredahl Duelund og Maria Hornshøj.   
8. oktober – 7. november 2021.
Der er fernisering fredag den 8. oktober kl. 16.00.

Christina Bredahl Duelund og Maria Hornshøj har kendt hinanden siden akademitiden, og her blev det ret hurtigt tydeligt, at de begge har en forkærlighed for feltet, der ligger mellem kunst og design. Det er blevet til en lang række af udstillingssamarbejder.  

Udstillingen “Art_IG imellem to stole” i Det Ny Kastet er en videreførelse af deres digital udstillingsplatform på Instagram “Art_ig.magazin” som de har haft kørende i 2019 og 2020. 

Her dannede private hjem rammen om deres udstillinger.  

Nu vender de så det hele på hovedet og inviterer folk ”hjem” i udstillingen i Det Ny Kastet, hvor de opstiller en række tableauer med og af kunst, der ekkoer et hjem. De leger med grænsen mellem det offentlige og det private og gengiver hjemmet som udstillingsplatform i et offentligt rum, men også hjemmet som en metafor for fysiske og mentale rum, hvor udvalgte møbler transformeres til skulpturelle parafraser over genkendelige objekter.

I Maria Hornshøjs billedkunstneriske praksis er maleriet et åbent begreb, der ikke kun er begrænset til et lærred. Beskueren vil gennem udstillingen se maleriet gennemgå en transformation fra det klassiske lærred på væggen til objekter, der referer til hjemmet og dets sfære.

Christina Bredahl Duelund viser blandt meget andet værket ”Samtaler omkring et bord” – et podie, der i sin udformning kan sammenlignes med et spisebord. Bordet er dækket af og med en række keramiske objekter, hvis former er dekonstruktioner og parafraser over en blanding af genstande, der normalt ville forefindes i et hjem og objekter, som refererer til menneskekroppens former. 

Udstillingen er støttet af: