FIGURATIVE SAMPLERS

13. august – 12. september

“Figurative Samplers” er titlen på en udstilling kurateret af et netværk af kunstnere, der har som deres mål at bygge bro og skabe nye forbindelser over hele verden. Netværket består af kunstnerne Hedley Roberts, Rune Christensen og Henrik Godsk.

Udstillere:
Rune Christensen (Danmark)
Henrik Godsk (Danmark)
Katarina Janeckova (Slovakiet/USA)
Florence Hutchings (England)
Julien Deiss (Tyskland)
Rasudan Khizanishvili (Georgien)
Hedley Roberts (England)
Rhianon Rebecca Salisbury (England)
Anne Torpe (Danmark)
Dan Coombs (England)

Figurative samples er en international udstilling med fokus på figurativ kunst fra samtiden samt “figurativ sampling” som metode.

Fælles for kunstnerne på udstillingen er en dyb respekt for traditionen inden for malerkunsten og et forsøg på at finde nye måder at gengive virkeligheden på i de sociale mediers tidsalder, hvor allestedsnærværende afbildninger kan synes at give alle billeder samme værdi.

Disse “figurative samplere” arbejder med visuelle sprog, der refererer direkte og indirekte til malerkunstens historie, får inspiration fra en lang række epoker og udvælger og kombinerer tilgange fra forskellige perioder. I alt deres arbejde refererer kunstnerne til tidens populærkultur og til den digitale verdens visuelle sprog og bruger i udstrakt grad sociale medier som international platform for udveksling af idéer, information og viden.