DEMOKRATUR

24. okt. – 19. nov. 2013

 

 

Skoleklasser i Thisted kommune tilbydes gratis omvisninger i udstillingen. Datoer og bookingoplysninger fremgår nedenfor.
Under overskriften ”Er kunst demokratisk? Er demokrati en kunst?” har billedkunstneren og debattøren Augusta Duel opbygget en udstilling, der på både provokerende og underfundig vis undersøger den demokratiske proces. Udgangspunktet har været undersøgelser, der viser, at unge vælgere ofte vælger fra, når det handler om at bruge den demokratiske ret til medindflydelse. De lader slet og ret være med at stemme.
Med stemmebokse, politiske udsagn, brændte taburetter og massevis af (brudte) valgløfter opbygges et miljø, hvor det at tage stilling, at vælge til og fra sættes under debat, ligesom den demokratiske proces fortolkes i et kunstnerisk sprog, der spiller på realisme, absurditet, provokation og overraskelse.
Udstillingen henvender sig til især til elever fra mellemtrinnet og op, og vil have størst relevans for fagene billedkunst, dansk, historie og samfundsfag.
På www.fightright.dk kan man læse mere om Demokratur-projektet, der bl.a. er støttet af Region Nordjylland.

 

Her kan valgløfterne makuleres

 

Byrådstaburetterne

Åndelig føde

Fernisering

Valget

Fravalget