Det bedste fra Vrå-udstillingen gennem 70 år

11. maj -primo juni

Udstillingen åbnedes af Anne Lie Stokbro, daglig leder af Kunstbygningen i Vrå

Midt i Vendsyssel ligger Vrå, og her kan kunstnersammenslutningen Vrå-udstillingen til august fejre 70 års jubilæum. Det hele begyndte i det små i 1942, da maleren Svend Engelund viste sine værker under Vrå Højskoles efterårsmøder. Udstillingen blev hurtigt centrum i Vendsyssels kunstliv, og i dag præsenterer over 40 medlemmer hvert år maleri, grafik, fotografi, skulptur, kunsthåndværk og arkitektur. I 1992 åbnede Kunstbygningen i Vrå, som året rundt viser udstillinger med Vrå-kunstnerne, og det er et udvalg af værker fra Kunstbygningens samling, der nu vises her i Thisted.

Vrå-udstillingens historie går tilbage til 1942, hvor Svend Engelund for første gang viste sine malerier under højskolens efterårsmøde. Allerede i 1943 kunne man tale om en tradition, og i de forløbne 70 år er Vrå-udstillingen vokset til i dag at være Danmarks 3.største kunstnersammenslutning.
Vrå-udstillingens historie går tilbage til 1942, hvor Svend Engelund for første gang viste sine malerier under højskolens efterårsmøde. Allerede i 1943 kunne man tale om en tradition, og i de forløbne 70 år er Vrå-udstillingen vokset til i dag at være Danmarks 3.største kunstnersammenslutning.
I de første år var Vrå-udstillingen, eller Høst-udstillingen som den dengang blev kaldt, et lokalt fænomen. Svend Engelund inviterede andre af egnens kunstnere til også at udstille, og bl.a. Johannes Hofmeister og Agnete Bjerre hørte til de tidligste medlemmer. Fra 1950erne til 1970erne blev de nye medlemmer hentet blandt de mange kunstnere, der fik sommerbolig i Vendsyssel. Nævnes kan Frede Christoffersen, Poul Ekelund, Arne L. Hansen og Anna Maria Lütken. Samtidig blev kunstnere fra Thy og Mors medlemmer, og i dag er Erik Heide, Hasse Juul, Kirsten Klein, Erland Knudssøn Madsen og Kurt Tegtmeier herfra medlemmer.