Generalforsamling 2012 16. april

Søren Martinsen: Døde elme

kl. 19.30 på Det Gamle Rådhus, Thisted.

Generalforsamling og foredrag

Ordinær generalforsamling mandag d. 16. april kl. 19.30 på Det Gamle Rådhus, Thisted.
Formandens beretning vil senere blive lagt ind her.

Generalforsamlingen indledtes med et foredrag af Kunsthistoriker Anne Lie Stokbro, Vrå, Foredraget er en optakt til vores sommerudstilling: SÅDAN SET – romantik i dansk nutidskunst

Introduktion til Sådan set – romantik i dansk nutidskunst.
Uafhængigt af hinanden har en række danske malere og fotografer gennem de seneste ca. 10 år skabt et nyt, figurativt maleri, hvor der manipuleres med den sete virkelighed, så malerierne og fotografierne bliver stemningsfyldte, drømmende, underfundige og anelsesfulde. I sidste ende peger deres værker ud mod de store universelle spørgsmål om menneskets eksistens. Der er tale om en form for nyromantisk udtryk, og blandt kunstnerne er nordjyder som maleren Allan Otte, fotografen Trine Søndergaard, installationskunstneren Thomas Wolsing og computerkunstneren Ole Tersløse.

Foredraget  handlede om, hvorfor det romantiske er interessant lige nu, og hvilke kunstnere, der arbejder inden for feltet, ligesom der trækkes tråde tilbage til både den klassiske romantik i begyndelsen af 1800-tallet og til den første nyromantiske bølge omkring år 1900.