Generalforsamling 15. april, 2004

Formandens beretning.

Nu er der igen gået et spændende år med mange tiltag på det kunstneriske område i Kunstforeningen Det Ny Kastets regi Medlemstallet i foreningen er nu lige knap 200 medlemmer og 14 firma-medlemskaber. Det er en flot fremgang i forhold til sidste år, hvor vi var 160 medlemmer og 10 firma-medlemskaber. Det er absolut tilfredsstillende, selvom vi naturligvis gerne vil være endnu flere medlemmer i foreningen. Vores mål er til næste år at blive 250 medlemmer.

Udstillingerne i 2003

Det forgangne år har vi på det gamle rådhus haft 9 udstillinger, hvilket faktisk vil sige, at man har kunnet se på kunst det meste af året. Vi har derudover lavet 6 udstillinger ude i byen med vores kunstsamling. Det vil sige, at vi har arrangeret 15 udstillinger i det forløbne år

De 9 udstillinger på det gamle rådhus har været en buket af gode, spændende og forskellige udstillinger. Den første udstilling efter generalforsamlingen sidste år var med:

Ursula Reuter Christiansen

 Ursula Reuter Christiansen har nu længe været med fremme i første række på den danske kunstscene, med hendes særlige ekspressionistiske stil. Hun har været på Venedig-biennalen og nu også i Thisted.

MOODS

Moods 4 + 1 med 4 indere og danske Else Husted var en udstilling, som vi fik muligheden for at lave ved et tilfælde og i sidste øjeblik. Udstillingen Moods havde efterfølgende premiere i Rundetårn og er senere blevet vist ca. 20 steder i landet. Vi fik så lov til af lave en forpremiere i Thisted.

Det var spændende at se hvad inderne havde at byde på. Desværre må vi så sige, at sommeren ikke er den bedste udstillingsperiode, hvilket betød, at der ikke var så mange gæster til udstillingen.

Marna Rix & Frank Bach Nielsen

Marna Rix viste sine abstrakte landskabsbilleder og byrum, med farver der fyldte billedfladen med en klanglig følsomhed og styrke.
Frank Bach Nielsens flotte skulpturer i tynde metalplader, der fik en til at tænke tilbage på en tid der er passé. Hans små fortællinger i en forenklet stil, var med til at skabe kontrast til Marnas farvestærke lærreder.

Steen Kirkegaard Eichsen & Misja K. Rasmussen, SYNKRON.

Steen Kirkegaard Erichsen og Misja Rasmussen arbejdede ikke synkront, Steen Kirkegaard var inspireret af barokkens dramaer og Misja af den klassiske skulpturs ideale former. Men de spillede alligevel godt op til hinanden. Vi havde til ferniseringen fornøjelsen af at have besøg af Tom Jørgensen, redaktør for kunstavisen, som holdt et indlæg om de to kunstnere.Misja, som ellers har boet i Thy de sidste par år, flytter desværre tilbage til Sjælland, men vi kan jo følge ham på afstand.

Multhy-Mini 2003

I december holdt vi det sjette Multhy Mini, med 46 kunstnere – en kunstner mindre end sidste år, men alligevel 137 værker. Multhy Mini var denne gang åben i 3 weekender, og der kom mange mennesker. Vi var meget glade og stolte af, at der blev købt for ca. 80.000 kr. Det er ikke så meget på grund af beløbets størrelse, men mere at så mange forskellige medlemmer har købt på udstillingen. Det viser, at når der findes god kunst til de rigtige penge, så vil Thyboer også gerne købe kunst.

Anders Moseholm

Et muligt hot navn i fremtiden, viste sine tolkninger af by-landskabet og af naturen. Et af billederne fra udstillingen er efterfølgende lånt til Skive kunstmuseum.

Peter Rõssell Klaus Theill Jacobsen

To af de unge vilde viste noget af det, der rører sig i København. Det var en fin og anderledes udstilling, og der blev solgt et stort billede til Skive Seminarium.

Kirsten Klein & Eva Brandt

Det var første gang at Kirsten Klein fik lov til at fylde alle væggene hos os. Vi fik set hvorfor hun er en af Danmarks mest værdsatte fotografer. Et dejligt bekendtskab var det at se Eva Brandts keramik, som jeg ikke kendte, og møde nogle af de samlere, som kom fra hele landet for at købe af hende. Vi solgte keramik for næsten 30.000 kr.

Hanne Warming

Hanne Warming udstillingen, som vi er omgivet af, har vi arbejdet på i nogle år. Det er en flot udstilling at se disse store og små skulpturer i bronze på det gamle rådhus. Jeg er sikker på, at en enkelt også ville pynte i Thisted by. Til ferniseringen havde vi også den glæde,  at have besøg af  Rytmisk Kor, ledet af Dorthe Moesgård, der var med til at løfte ferniseringen. Hanne Warming var meget glad for indslaget.

I alt ni flotte udstillinger, som har været godt besøgt. Til alle vores ferniseringer har vi set mange mennesker, her sidst med Hanne Warming, var der tæt på 200, men det store kor hjalp selvfølgeligt godt til. Men også til ferniseringerne på de udstillinger, hvor man måske ikke har kendt kunstneren i forvejen, har der været mange mennesker, og det glæder mig at se, at folk kommer og er interesserede selv om de ikke lige kender kunstneren.

Kunstsamlingen

Vores kunstsamling er nu på snart 50 værker. Dette har muliggjort, at vi nu kan lave en udstilling to steder på en gang. Vi tilbyder nu også vores firma-medlemmer muligheden for at få en udstilling hængt op. Som noget nyt har vi i bestyrelsen vedtaget at der gerne må sælges af samlingen. Dette giver mulighed for, at hvis en skole eller et firma skulle blive glad for en ting under udstillingen hos dem, kan de erhverve et kunstværk. Dette skulle også være med til at øge omsætningen, altså at vi kan give kunstnerne bedre muligheder for at få solgt noget når de udstiller hos os.

Kunstsamlingen er i det forløbne år blevet vist på:

Maj/juni 2003 Psykiatrisk afd. Thisted
August/September 2003 Pædagogseminariet, Thisted
Oktober/november. 2003 Sjørring kunstforening
Januar/marts. 2004 Told & skat, Thisted
April/juni 2004 Sennels skole – Advokatfirmaet Funch og Nielsen

Denne aktivitet som flot bliver varetaget af Ole Laursen er med til at understøtte en af vores målsætninger vi har: At øge kendskabet til kunst i lokalområdet.

Samarbejde med Morsø Kunstforening

 Vi har fået mange positive responser på udstillingsplanen som vi satte i gang sidste år i samarbejde med MK, derfor har vi har igen i år lavet en fælles udstillingsplan med Morsø kunstforening, hvilket giver et godt overblik over hvilke udstillinger der kommer i indeværende år. Jeg vil også mene at der er nogen af deres udstillinger der erv værd at køre efter.

Pressegruppen

Vores pressegruppe, som består af Flemming Krog og Jens Lauritsen, har taget sig af pressemeddelelser og kontakten til pressen. De er med til at kunstforening bliver hørt og set i rundt i den danske presse. Endnu engang vil jeg glæde mig over den fyldig presseomtale, vi får fra Thisted Dagblad i forbindelse med vores nye udstillinger.

Hjemmeside

Vores hjemmeside som varetages af Jens Lauritsen er efter nogle begyndervanskeligheder begyndt at fungere godt. Adressen erwp.detnykastet.dk for dem der ikke har været inde og se på den. Hvis folk har ideer til at gøre den bedre, hører vi gerne om det i bestyrelsen.

Banner

Banneret, som vi bruger i forbindelse med udstillingerne, har fungeret fint. Det har helt sikkert været med til at trække folk ind til udstillingerne, og været med til at markere at der sker noget på Det Gamle Rådhus.

Kunstklubben

Kunstklubben, som vi fik sat i gang for to år siden, har i år solgt 38 lodder.  Der er i år blevet købt 8 værker til klubben, som skal bortloddes her i dag. Vi vil dog gerne sælge flere lodder, så vi hører gerne fra medlemmer, der har gode ideer.Udover udlodningen af værkerne i klubben har bestyrelsen valgt at der skal udloddes to gavekort á 1000.- kr.,blandt de fremmødte medlemmer, til køb på en af vores udstilling.

Fremtiden

Bestyrelsen har allerede flere gode udstillinger klar til næste år. Planen er at videreføre aktivitetsniveauet i en ordentlig kvalitet, såfremt de økonomiske rammer tillader det.

Vi vil afholde 7 – 8 udstillinger i Det gamle Rådhus og vise vores samling på 7 til 8 skoler, institutioner og firmaer i lokalområdet.

Derved kommer vi op på ca. 15 udstillinger på Det Gamle Rådhus og i lokalområdet.

Tak

Sluttelig vil jeg gerne sige tak til:

Thisted Kommune for tilskuddet.

Tak til Thisted Bryghus for øl og vand til vores ferniseringer,

Tak til Vifo Vinimport, som i år vil sponsorere en del af den vin vi drikker til ferniseringerne.

Tak til vore mange frivillige vagter. Der har været næsten 100 udstillingsdage i det forløbne år, så de har haft nok at se til.

Tak til alle de fremmødte både i aften, men også til udstillingerne og ferniseringerne, I er alle sammen med til at gøre, at vi i bestyrelsen synes, det er sjovt at lave udstillingerne.

En speciel tak skal  gå til vores kasserer Torben Juul Olsen, som har været med fra starten for 10 år siden og nu vælger at trække sig. Han har siddet 8 år som kasserer og passet godt på økonomien i foreningen. Vi mener, at Birger, som har overtaget kassererjobbet, bliver en god afløser.

Sidst men ikke mindst, tak til resten af bestyrelsen for et godt og effektivt samarbejde.

Thisted den 15. april 2004

Bernt Petersen

Formand