Artist talk lørdag den 1. juni 2024

Du inviteres hermed til GRATIS foredrag / artist talk på lørdag den 1. juni kl. 11.00 i forbindelse med afslutningen af vores aktuelle udstilling med Kunsternersammenslutningen Jylland.

1. juni kl. 11-12:
Kunstner Camilla Nørgaard.

Læs mere om foredraget og kunstneren herunder:

På udstillingen Rådhus vises værket “Museumsfaskinemaskinen fra Skærbæk” som består af 322 forskellige sten (nogle fra Thisted), med hver sin historie.

Hvorfor og hvad det går ud på, vil jeg fortælle om den 1. juni. Derudover vil jeg også fortælle om og vise billeder fra andre projekter  – bl.a. Vestervigtrapperne.

Dont look forward look around – er mit motto. Vi har ofte en ide om at når noget nyt skal bygges starter man i et byggemarked.
Jeg arbejder med at bruge tiden og ressourcerne på at lede, finde og forarbejde det, der allerede er. Måske på samme måde som en slags jæger-samler, der nomadisk flytter rundt og slår sit telt op, flytter jeg produktionen ud til stedet og laver jeg stedspecifikke collage-strukturer knyttet til historier og materialer i en lokal sammenhæng. Det kan f.eks være en ubrugelig bølgebruger, en asfaltgobelin, en kæmpe kunstig klippe, eller en forstenet tømmerflåde.
Man kan måske sige de på en måde fungerer som en slags dåseåbner, til at åbne stedet op. Værkerne er ofte en igangsættelse af processer og  løber over flere år.

www.camillanorgaard.net
https://www.instagram.com/camillanorgard/

Kort bio: 
Udsmykning på Nyt Bispebjerg Hospital
2017-28 Udsmykning Nyt sundheds- og børnehus, Gellerup
2021 Anne Marie Telmany f. Carl Nielsens legat for kvindelige kunstnere over 40
2021 Kirsten og Gunnar fondens legat
2022 Statens Kunstfonds arbejdslegat, 2021 rejselegat
2020 – Vestervig trapperne –

Cand. mag i Nordisk sprog og litt, samt kunsthistorie, samt det Fynske kunstakademi.