Christian Schmidt-Rasmussen

Vi er glade for nu at kunne præsentere denne udstilling, der oprindelig skulle være vist i foråret, hvor den måtte aflyses på grund af coronasituationen.

Udstillingen vises samtidig med Det Ny kastets særlige sommerprogram,hvor der vil være aktiviteter i hele Det Gamle Rådhus. Der er særskilt program vedrørende disse aktiviteter.

Det betyder, at åbningstiden i sommerperioden er udvidet, så der er åbent hver dag:

Fernisering: Fredag d. 2. juli 2021 kl. 16 
Udstillingsperiode: 2. juli – 1. august 2021
Åbningstider: Mandag – fredag kl. 11 – 17,   lørdag  kl. 11 – 13,    søndag  kl. 13 – 16

Udstillingen
Christian Schmidt-Rasmussen bor og arbejder i København og er uddannet ved Det Kongelige Danske Kunstakademi, 1986-92. Lektor ved Det Jyske Kunstakademi, 1998-2004. Lærer på Vera – skole for kunst og design fra 2007. Repræsenteret på bl.a. Statens Museum for Kunst, Kobberstiksamlingen, Kastrupgårdsamlingen og Sammlung Essl i Wien.
Soloudstillinger (udvalgte): Galleri Kant, Møstingshus, Bendixen ContemporaryKøbenhavn, Aarhus Kunsthal. Kunstpakhuset Ikast, Galleri Nicolai Wallner, Randers Kunstmuseum og Danske Grafikeres Hus i København

Christian-Schmidt Rasmussen udtaler om sit virke som kunstner:

Mit arbejde har gennem årene taget udgangspunkt i mine egne erfaringer, men hvordan, det har givet sig udslag, har været temmelig forskelligartet. Dybest set er min måde at tænke og arbejde på nomadisk. Jeg bevæger mig fra sted til sted og evaluerer løbende, hvad jeg erfarer. I en del år var det mine børn, da de var små. Senere var det landskaberne, de steder, jeg færdedes; hovedsageligt de københavnske forstæder. De sidste fem år har det været en mellemting mellem ekstase over en hvis lethed i livet og en melankoli over, at børnene er flyttethjemmefra. Jeg arbejder figurativt i maleri og skulptur.
Jeg har ikke en bestemt stil eller metode, som er min egen. Også her er jeg nomadisk. Jeg låner, stjæler og udvikler og er ikke spor ked af tilfældet. Jeg har sjældent en plan, og mine skitser er som regel at sammenligne med rejseplaner, der bryder sammen, så man ender et helt andet sted,end man forventede. Mit arbejde er præget af en rastløshed, der kan minde om en nysgerrig hund. For tiden er min kunstneriske ambition, at publikum kan bringes til at være et andet sted end der, hvor de er. Jeg vil bidrage med en fantasi og dagdrøm om noget andet.