FOTOFESTIVAL

4. OKTOBER – 6. OKTOBER

KYSTLAND er en fotografisk rejse langs Danmarks kyster, som skildrer livet der, hvor land møder vand, og mennesker møder naturen. De sidste to år har Mathias Svold og Ulrik Hasemann rejst landet rundt langs Danmark kant for at udforske værdien af vores evigt foranderlige kyster, og nu er de aktuelle med en fotobog og udstillinger.

Mathias Svold
Mathias Svold har trods sin unge alder opnået stor anerkendelse i både ind- og udland for sine dybdegående fotoprojekter, som ligger på grænsen mellem kunst og dokumentarisme. I 2018 blev han kåret som Årets Pressefotograf i Danmark, og i 2017 vandt han den prestigefulde hovedpris i College Photographer of the Year. Han har blandt andet blevet publiceret i National Geographic, New York Times og The Washington Post, og i år er han bogaktuel med udgivelsen af værket KYSTLAND i samarbejde med Ulrik Hasemann.

197 001

Øyvind Antonsen
Som naturfotograf arbejder Øyvind hovedsageligt med projekter, og han er specielt optaget af at udforske interaktionen mellem naturen og det menneskeskabte. Han fascineres særligt af landdistrikter, og gerne under barske, vinterlige forhold. Øyvind arbejder for det meste i Norge, men har også lavet fotodokumentariske projekter i Tjernobyl og i Sibirien.

Johnny Møller
Med bogen Moments skriver Johnny Møller sig ind på listen over smukke naturfotobøger. Men Johnny har med sin meget personlige stil, skabt et udtryk som vil skrive ham ind i toppen af danske naturfotografer. Johnnys personlige udtryk og stil er med til at sætte rammen om et helt unikt fotoprojekt. Nemlig den nære natur omkring Herning hvor han bor. Johnnys fotos viser med al tydelighed at man ikke behøver rejse til Polarcirklen eller savannen, for at skabe smukke billeder. Det handler om personlighed.

Rene Roalf 
Jeg har valgt at vise 2 hovedområder: Sorthvide infrarøde- samt farve billeder.De infrarøde billeder er med tanke på at vise en fortryllet og ukendt verden. Noget vi ikke kan se og ikke kender. Nærmest en fortryllet verden. Den overordnede titel/tema er ‘Landskab’.Heraf er der opstået en ‘sub-serie’ (Hommage a Eno), hvor jeg arbejder med rummet i landskabet. Dette af inspiration fra Brians Eno’s lydlandskaber, hvor rum afsøges – og søges defineret – måske i flere dimensioner end vi normalt kender.Farvebillederne er fra serien ‘Reflektioner’. Reelt set ret ‘banale’ billeder. En søgen efter skønheden i det små – og hvad havet (specielt ved Vestkysten, ved mit sommerhus) kan se i himmelen.

Jakob Arthur Andersen
Med denne udstilling tager Jakob os med ud i en verden der er meget større end vi aner. Hvordan får man denne storhed ned på kameraets lille sensor? Det ved Jakob og hans farvestrålende undersøgelse af fjerne galakser og stjernetåger efterlader beskueren med et lille hul i maven, vor der er plads til lidt stjernestøv. 


Mogens Rokkedal
Fotograf fra Ålborg som har lavet hans bud på en portrætserie af dyr fra Ålborg zoologiske have, hvor han har fokus på detaljen og det intense udtryk dyrene besidder.