BIRTE OHSTEN

MALERI -nye og ældre billeder

31. maj – 23. juni

Fernisering 31 maj kl. 16 – 18

Udstillingen åbnes af museumsleder Jytte Nielsen

Birte Ohstens liv var fyldt med billeder. Birte døde i februar i år. Lige til det sidste var hun aktiv, og malede billeder, der skulle være klar til denne udstilling i Kunstforeningen Det Ny Kastet. Det meste var færdiggjort i god tid, men hun nåede desværre ikke selv at være med.
Udstillingen er ikke en egentlig retrospektiv udstilling. Hovedvægten er lagt på de seneste års billeder fra Thy, og så er der en lille samling rejsebilleder, plus ældre portrætter og motiver fra forskellige steder i Danmark.

Birtes malemåde er impressionistisk, og det skiftende lys over landskabet eller i haven det centrale i billederne. Nogle af de lidt ældre billeder har ikke samme lethed, men til gengæld en farvemættethed og en mere fasthed i gengivelsen af motiverne, uden at billederne dog kan betegnes som realisme. Den lette penselføring giver alle billederne liv og udtrykker en intens sansning. Birtes billeder er uden symboler og litterære henvisninger.

Birte testamenterede en del billeder til Museum Thy. Vi har til denne udstilling lånt nogle af dem.
Birte Ohstens familie har ligeledes beredvilligt hjulpet med at stille billeder til rådighed for udstillingen.