Udstillinger i 2003

 

 

Periode Titel Kunstnere
12. januar – 2. februar 2003

 LASTER OG DYDER

 

Christian Ulrik Schmidt

“Igennem adskillige år har litterære oplevelser for mig været afsæt for billedskabende processer af dels illustrativ, dels mere fri karakter. Jeg nævner: William Heinesens De fortabte spillemænd, Baõ Nins Krigens sorg, William Blakes Ordsprog fra helvede, samt Paul Austers Mister Vertigo.
I maj måned 2002 indledte jeg en billedlig- gørelse/illustration af Hildegards af Bingens visionære værk Det fortjenstfulde liv fra 1160.  

Udstillingen rummer et udvalg af de ”laster og dyder” jeg skabte på Hanstholm Fyr udført i kul og pastel samt arbejder fra den igangværende proces i mit atelier”.
Christian Ulrik Schmidt

Hanstholm, december 2002

15. mar. – 6. apr. 2003

Thisted Biennalen

 

Ung nordisk kunst

16 unge nordiske kunstnere, som endnu er under uddannelse, fylder vore udstillingsrum med den kunst, som de lige nu er optaget af at lave. De eksperimenterer med at sammenbringe udtryksformer som video, installation, foto, lyd, tegning og skulptur. Frodigt, frækt og søgende giver de et bud på kunsten i fremtiden.
Jackie Lindfors Berge, High Heel Sisters, Lisbeth Bank, Tommy Petersen,Torben Ribe, Mai Hofstad Gunnes, Søren Berg, Patric Engfeldt, Magnus Kristiansson, Jacob Tækker,
Morten Steen Hebsgaard, Heine Klausen, Allan Otte, Sophie Dupont, Narve Hovdenakk, Geirthrudur Finnborgadottier Hjorvar
 

 

 29. maj – 15. juni

 Ursula Reuter Christiansen

Ursula Reuter Christiansen har nu længe været med fremme i første række på den danske kunstscene, og om hendes særlige ekspressionistiske stil udtaler Per Kirkeby: Med Ursula kom hæsligheden ind i dansk kunst” .Ursula R. C. er ikke til teknisk og kompositorisk smånusseri. Det drejer sig om de klare tanker og holdninger, store linier og forbilleder.
Ursula Reuter Christiansens kunst er fuld af lidenskab – og derfor et usædvanligt udtryk i et mere kuldslået, intellektualiseret, verbaliseret nordisk billedsprog.
Kilde: Sørensen Agnete, pjece udgivet af Sammenslutningen af Danske Kunstforeninger

19. jul. – 3. aug. 2003

 “MOODS” 4 + 1

 Chaitali Morajkar, Aleay Laxman,Stanley Suresh, Fawad Tamkanat og Else Husted

Danske og indiske billedkunstneres møde. Der er nu kun én dansker i denne udgave af dette møde, nemlig Else Husted. De 4 indere er Aleay Laxman, Chaitali Morajkar, Stanley Suresh og Fawad Tamkanat.

MOODS udgør en række udstillinger landet over med fire danskere og de fire indere. Første komplette udstilling har fernisering i Rundetårn medio august

 13. sep. – 5. okt. 2003  

Marna Rix og Frank Bach Nielsen

Marna Rix maler abstrakte billeder med enkle henvisninger til oplevede landskabslinier og byrum, mens farven fylder billedfladen med en klanglig følsomhed og styrke, som i bedste forstand gør dem til smukke billeder.

Frank Bach Nielsen former mindre skulpturer i tynde metalplader. Han klipper i og bøjer zinken, lodder delene sammen og skaber små fortællinger i en forenklet stil, som på en god måde vil skabe kontrast til Marnas farvestærke lærreder.

 18. okt. til 9. nov.

            S Y N K R O N

Steen Kirkegaard Eriksen (Maleri)
Misja Kristoffer Rasmussen (Skulptur)

Steen Kirkegaard Erichsen og Misja Rasmussen arbejder ikke synkront, selvfølgelig først og fremmest fordi de arbejder i hvert deres medie, men også fordi de har hver deres kunsthistoriske referencer: Kirkegaard er inspireret af barokkens dramaer, Rasmussen af den klassiske skulpturs ideale former.

Fællesskabet mellem de to kunstnere ligger udover det figurative formsprog i hele holdningen til kunst. Begge vil ruske op i os, fortælle, at verden langtfra er ideel, men fuld af menneskelig forfængelighed, hovmod og vold.
(Tom Jørgensen, Kunstavisen)

 29. nov.- 14. dec.

MulThy-Mini 2003

46 kunstnere udstillede i alt 137 værker .

Maleri, skulptur, grafik, tegning, akvarel og kunsthåndværk