Uri Golman

23. sep. – 9. okt.

En af årets store oplevelser vil helt sikkert være udstillingen i Det gamle rådhus i Thisted,
hvor Uri Golman udstiller sammen med den spændende internationale Water portraits udstilling.

Uri Golman er en prisvindende professionel naturfotograf med speciale i Arktis. Han er forfatter til to bøger om emnet;”Greenland – Images of Arctic Nature” (2007) og den anmelderroste ”Arctic Light – Photographs from Greenland and the Frozen North” (Globe 2009). Desuden udgav Uri, sidste år en bog om naturbevarelse i Indien ”Tiger Spirit” (Arktos 2010) der vandt titlen WWF Panda Book of the Year i 2011.
Uri er udnævnt til Canon-ambassadør i Danmark på baggrund af hans fotografiske arbejde med naturbevarelse og er som den første dansker optaget i den ansete sammenslutning af fotografer, ILCP (International League of Conservation Photographers).Uri driver i samarbejde med naturfotografen Lars Gejl også Naturfotoskolen som er en undervisningsenhed i naturfotografi. Han er desuden erfaren rejseleder på utallige fotorejser til klodens afkroge, og han har arbejdet som ekspeditionsleder på fotorejser til Arktis
Image of icebergs and moon , taken from a boat, in the Ilulissat area
   
Water portraits er en visuel rejse som bringer beskueren fra en næsten sfærisk form af vanddråber til Victoria Falls majestætiske styrke. Fra morgen dug i Afrika til regnbuer over Brazilien’s Iguacú Falls, fra Estlands turbulente floder til Grønlands isbjerge

Udstillingen udforsker 6 forskellige temaer; Vand dråber, Vandflad, Isbjerge, Vand som; liv, videnskab, kunst. Water Portraits er en hyldest til vands foranderlighed og skønhed.