QQTextilKunst

QQTextilKunst
v/Eva Have og Karin Østergaard m.fl.

12 juni – 28. juni 2020

Thisted Gl. Rådhus, Store Torv, Thisted. Mandag – fredag 10-16; lørdag 10-14; søndag 13-16. Entre 20 kr.

Fra 12. til 28. juni 2020 kan du besøge en udstilling på Thisted gl. Rådhus, hvor alle værker er udført i stof. Værkerne er billeder, vægtæpper eller skulpturer, baseret på tekstile teknikker som f.eks. syning, trykning, broderi, quiltning mm. Det er som oftest ikke tekstilernes traditionelle anvendelse som praktiske brugsgenstande, der vægtes. Derimod bruges tekstilernes særlige kvaliteter (som f.eks. tekstur, glans, skrøbelighed og blødhed) som udgangspunkt for det kunstneriske udtryk.

Gruppen udstiller 3 serier i Thisted. Den ene serie er inspireret af fynske kunstnere; den anden serie har overskriften ’Lejre i 1000 år’ og den tredje serie er egne temaer, hvor de enkelte tekstile billeder er suppleret med en mindre installation.

Det er gruppen QQTextilKunst der udstiller. Gruppen har 18 aktive medlemmer fra hele landet og blev grundlagt i 1997. Medlemmerne udstiller kollektivt, men også separat og i mindre grupper.

QQTextilKunst har som gruppe til formål at synliggøre og udbrede interessen for tekstilkunst i offentligheden. Gruppen udstiller samlet 1-2 gange årligt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Jane Thomsen
Dorte Gjeldstrup