VELBEKOMME!

8. juni – 9. juli, 2017

Lars Heiberg, Jonna Pedersen og Jesper Aabille

 

Lars Heiberg: Franske Hotdogs Med almindelig dressing

 

Mad er mere end noget vi spiser. Tre kunstnere sætter fokus på mad som et socialt og kulturelt fænomen i udstillingen Velbekomme!, hvor Lars Heiberg, Jonna Pedersen og Jesper Aabille præsenterer værker, der peger på madens ekstra lag af betydninger; de usynlige eller oversete koder og systemer maden indgår i, når vi ikke lige spiser den.Kunstnerne var til stede under åbningen, og d. 9. juli afrundedes udstillingen med artist-talks med Jonna Pedersen og Jesper Aabille
Ferniseringstale ved Johan ThastumLars Heiberg arbejder med mad som en markør for, hvilken klasse man befinder sig i. Mad indgår i et ’socialt rum’, der er med til at forme situationer og handlinger. Det kan være i det offentlige rum eller i vindueskarmen i det private hjem. For Heiberg er mad allestedsnærværende; han finder det selv i pornografien, og ser det overalt i gadebilledet på reklamer, skilte, spisesteder og som skrald og affald. Med et tvist af humor peger hans digitale tegninger på disse samfundsmæssige fænomener som omkranser maden i vores hverdag.Under temaet ’Brændende Kærlighed’ undersøger Jonna Pedersen vores madkultur i en serie malerier, collager og digte. Inspirationen er hentet i hendes egen kulturhistories visuelle produkter og vaner. Mad er blevet et mytisk element i vores tid, sådan som det dyrkes og diskuteres. I hendes undersøgelse ligger der en undren og fascination af danske madtraditioner og ritualer. Hun forsøger at kortlægge dansk madidentitet ved at undersøge danske middagsretter og kager. Mad er en sanselig oplevelse og i værkerne arbejder hun med at få det sanselige frem. Derfor har alle retterne været tilberedt og stået model i atelieret.Jonna Pedersen: Danske Deller

 

Jesper Aabille viser tegninger fra serien Den Illustrerede Smørrebrød Encyklopædi; en samling og systematisering af den traditionelle danske smørrebrødskultur. Encyklopædien indeholder opskrifter, der viser ingredienser og fremgangsmåde i udførlige akvareller og digitale tegninger. Smørrebrødet er et nationalt trademark, der bringer minder frem fra dengang alting smagte bedre. Aabille genfinder æstetikken i de ritualer og regler, der knyttes til kompositionen af et stykke højtbelagt smørrebrød.

 

 

Jesper Aabille: Stegt marineret sild

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *